Medical Biochemistry. Учебник на английском языке (Давыдов Вадим Вячеславович, Вавилова Татьяна Павловна, Шестопалов Александр Вячеславович) ; Эко-Вектор, 2018
от 1960 р. до 3812 р.
Автор(ы): Давыдов Вадим Вячеславович; Вавилова Татьяна Павловна; Шестопалов Александр Вячеславович;
Издатель: Эко-Вектор
ISBN: 978-5-906648-57-0
ID: SKU75266
Сравнить цены
Цена от 1960 р. до 3812 р. в 5 магазинах
Магазин | Цена | Наличие |
---|---|---|
Лабиринт 5/5 | 2940 р. 4200 р. | |
Мегамаркет 5/5 | 2662 р. 3194 р. | |
Яндекс.Маркет 5/5 | 3812 р. | |
МАЙШОП 5/5 | 1960 р. 2800 р. | |
OZON | 2794 р. | наличие уточняйте 03.01.2024 |
AliExpress 5/5 | ||
Читай-город 5/5 | ||
Описание
Учебник написан в соответствии с учебной программой по биологической химии для студентов, обучающихся по специальности "стоматология" (31. 05. 03). Он содержит информацию по основным разделам биохимии согласно существующей рабочей программе, материалы для текущего контроля знаний, а также перечень литературы для углубленного изучения предмета.
Смотри также Характеристики.
Яндекс.Маркет
Содержание
Preface
Chapter 1. Amino acids, peptides, and proteins
1.1. Structure and properties of amino acids
1.2. Peptides
1.3. Structure and properties of proteins
Chapter 2. Complex (conjugated) proteins
Chapter 3. Enzymes
Chapter 4. Biological membranes
4.1. Structure of biological membranes
4.2. Membrane transport
Chapter 5. Introduction to metabolism. Energy
metabolism
5.1. Citric acid cycle (Krebs cycle)
5.2. Tissue respiration
5.3. Oxidative phosphorylation
Chapter 6. Metabolism of carbohydrates
Chapter 7. Metabolism of lipids
Chapter 8. Metabolism of amino acids
Chapter 9. Metabolism of nucleotides
Chapter 10. Synthesis of nucleic acids
10.1. DNA replication
10.2. RNA synthesis (transcription)
10.3. DNA mutation
Chapter 11. Biosynthesis of proteins
Chapter 12. Relationship between metabolic pathways
and their regulation
Chapter 13. Hormones
Chapter 14. Vitamins and minerals
14.1. Vitamins
14.2. Minerals
Chapter 15. Digestion of proteins, carbohydrates and
lipids in gastrointestinal tract
15.1. Digestion of proteins in gastrointestinal tract
15.2. Digestion of lipids
15.3. Digestion of carbohydrates
Chapter 16. Biochemistry of tissues and physiological
functions
16.1. Biochemistry of the blood
Blood proteins
Enzymes of the blood
Hemoglobin and its role in transport of gases in human
body
Non-protein nitrogen-containing substances in the
blood
The mechanisms of hemostasis
Blood lipoproteins
Renin-angiotensin system
16.2. Metabolism of liver
16.3. Biochemistry of kidneys and uropoiesis
16.4. Metabolism of muscle tissues
16.5. Metabolism of nerve tissue
16.6. Biochemistry of connective tissue
16.7. Biochemistry of cartilage and bones
16.8. Biochemistry of tooth tissues
Tooth enamel and cement
Dentin pulp complex
Plaque
Dental calculus (tartar)
16.9. Biochemistry of saliva
Situation tasks
Appendix
Answers to questions
Glossary
Index
Chapter 1. Amino acids, peptides, and proteins
1.1. Structure and properties of amino acids
1.2. Peptides
1.3. Structure and properties of proteins
Chapter 2. Complex (conjugated) proteins
Chapter 3. Enzymes
Chapter 4. Biological membranes
4.1. Structure of biological membranes
4.2. Membrane transport
Chapter 5. Introduction to metabolism. Energy
metabolism
5.1. Citric acid cycle (Krebs cycle)
5.2. Tissue respiration
5.3. Oxidative phosphorylation
Chapter 6. Metabolism of carbohydrates
Chapter 7. Metabolism of lipids
Chapter 8. Metabolism of amino acids
Chapter 9. Metabolism of nucleotides
Chapter 10. Synthesis of nucleic acids
10.1. DNA replication
10.2. RNA synthesis (transcription)
10.3. DNA mutation
Chapter 11. Biosynthesis of proteins
Chapter 12. Relationship between metabolic pathways
and their regulation
Chapter 13. Hormones
Chapter 14. Vitamins and minerals
14.1. Vitamins
14.2. Minerals
Chapter 15. Digestion of proteins, carbohydrates and
lipids in gastrointestinal tract
15.1. Digestion of proteins in gastrointestinal tract
15.2. Digestion of lipids
15.3. Digestion of carbohydrates
Chapter 16. Biochemistry of tissues and physiological
functions
16.1. Biochemistry of the blood
Blood proteins
Enzymes of the blood
Hemoglobin and its role in transport of gases in human
body
Non-protein nitrogen-containing substances in the
blood
The mechanisms of hemostasis
Blood lipoproteins
Renin-angiotensin system
16.2. Metabolism of liver
16.3. Biochemistry of kidneys and uropoiesis
16.4. Metabolism of muscle tissues
16.5. Metabolism of nerve tissue
16.6. Biochemistry of connective tissue
16.7. Biochemistry of cartilage and bones
16.8. Biochemistry of tooth tissues
Tooth enamel and cement
Dentin pulp complex
Plaque
Dental calculus (tartar)
16.9. Biochemistry of saliva
Situation tasks
Appendix
Answers to questions
Glossary
Index
О книге
Автор(ы) | Давыдов Вадим Вячеславович, Вавилова Татьяна Павловна, Шестопалов Александр Вячеславович |
Издатель | Эко-Вектор |
ISBN | 978-5-906648-57-0 |
Год издания | 2018 |
Тип обложки | твердая |
Издательство | Эко-Вектор |
Количество книг | 1 |
Автор | Давыдов Василий Васильевич; Шестопалов Александр Вячеславович; Вавилова Татьяна Павловна |
Количество страниц | 392 |
Назначение | для медицинских ВУЗов |
Вес, в граммах | 1082 |
Формат | 29.2 x 21 x 2.8 |
Язык издания | Английский |
Кол-во страниц | 389 |
Размеры | 60x90/8 |
Обложка | твердый переплёт |
1 ms.
Книги где авторы: Давыдов Вадим Вячеславович, Вавилова Татьяна Павловна, Шестопалов Александр Вячеславович
Другие биологические науки - издательство "Эко-Вектор"
Другие биологические науки - издательство "Эко-Вектор" »
1 ms.
Другие биологические науки
Категория 1568 р. - 2352 р.